Sprint-VM skøyter

Hamar, 20.-21. januar 2007

Resultater 

Fotogalleri

Velkommen!

Deltakere

Presseinfo

Billetter

Togtider

Akkreditering

VM-komiteen

Kan allrounderne true spesialistene?

Mesterskapsrekorder

Medaljevinnere i sprint-VM

Medalje-statistikk

Banerekorder i Vikingskipet

Norske verdensmestere gjennom tidene

Tilbakeblikk på sprint-VM


Webredaktør:
Gunnar Nygård

 

 

 

 

 
 
Velkommen til VM!

Kjære skøytevenner!

Atter engang kan Norge invitere til en skøytefest i Hamar. Dette er 3dje gang Hamar er vertskap for et verdensmesterskap i sprint og i 1997 var det Franziska Schenk fra Tyskland og Sergej Klevtsjenja fra Russland som vant og i 2002 var det Catriona LeMay Doan og Jeremy Wotherspoon, begge fra Canada, som vant.

Som alltid når verdens raskeste kvinner og menn kjemper om et mesterskap i sprint, kan vi vente oss en konkurranse på meget høyt nivå og en tett kamp om mesterskapstitlene. Vi vil få oppleve skøytesportens «Formel 1».

For Norges Skøyteforbund er det viktig å kunne vise resten av verden at vi ikke bare kan utvikle gode skøyteløpere men også være verdige arrangører av store mesterskap. Fryseanlegget i Vikingskipet har gjenomgått en totalrenovering siste året, og med en rutinert organisasjonskomité og stab fra tidligere OL, VM og EM er jeg overbevist om at denne delen er i de beste hender, og at årets mesterskap vil bli avviklet på en måte som gir alle utøverne like forhold, samt at publikum bidrar til å gi den ramme som et verdensmesterskap fortjener.

Jeg ønsker alle løpere, ledere, funksjonærer, presse og ikke minst publikum velkommen til Hamar og Vikingskipet, samtidig ønsker jeg lykke til med mesterskapet og jeg er overbevist om at vi vil kåre to verdige verdensmestere i Vikingskipet 20. og 21. januar.

Terje Andersen
President