Sprint-VM skøyter

Hamar, 20.-21. januar 2007

Resultater 

Fotogalleri

Velkommen!

Deltakere

Presseinfo

Billetter

Togtider

Akkreditering

VM-komiteen

Kan allrounderne true spesialistene?

Mesterskapsrekorder

Medaljevinnere i sprint-VM

Medalje-statistikk

Banerekorder i Vikingskipet

Norske verdensmestere gjennom tidene

Tilbakeblikk på sprint-VM


Webredaktør:
Gunnar Nygård

 

 

 

 

 
 
Hyyvä Suomi!
Kan Koskela kopiere
Linkovesi – 35 år etter?


Av Arild Gjerde
Det første offisielle Sprint-VM ble avholdt i 1972, og da fikk Finland sin hittil eneste verdensmester i sprint ved Leo Linkovesi, som for øvrig døde i 2006. Etter den tid har Finland ikke engang vært på pallen i Sprint-VM. Men i år har de en løper som forhåpentligvis – sett med nordiske øyne – vil være med i gullkampen.

Vi snakker da om 24-åringen fra Mänttä, Pekka Koskela, som har imponert i World Cup-løpene så langt i sesongen med 3 distanseseire, 2 på 500 (Berlin og Harbin) og 1 på 1000 (Nagano). Finland har i løpet av de siste årene bygget opp Nordens klart beste sprintlandslag, og frontfiguren er Pekka Koskela.

Han var en særdeles lovende junior, satt blant annet juniorverdensrekord på 500 like før jul 2001. Sitt internasjonale gjennombrudd og sin første verdenscupseier fikk han på 500 i Harbin i desember 2004, og hans foreløpig eneste internasjonale mesterskapsmedalje er bronsen på 1000 m fra VM enkeltdistanser 2005, hvor vår egen Even Wetten tok gull.  Med seg på det finske laget på Hamar har Pekka sin 2 år eldre bror Pasi Koskela.

Det hadde vært en kjempestimulans for finsk skøytesport om Pekka kunne klare gull på Hamar. Vi utroper han hermed som vår personlige favoritt. Hyyvä Suomi!