Minneord

En av våre tidligere beste kunstløpere, Marit Henie Moe, er gått bort. Hun døde søndag 4. november, 87 år gammel.

Marit ble født i Oslo 13. februar 1925. Som kusine av Sonja Henie ble det naturlig nok kunstløp som ble hennes idrett, og allerede som 11-åring ble hun norsk juniormester i 1936. Sitt første norske seniormesterskap tok hun i parløp i 1940 sammen med trønderen Erling Bjerkhoel, en prestasjon paret kopierte 10 år senere.

Den andre verdenskrig gjorde at Marit Henie mistet sine kanskje beste år som kunstløper. Hun dominerte norsk kunstløp i de første etterkrigsårene, og ble norsk mester i kvinner single 6 ganger på rad fra 1946 til 1951. I 1946 og 1947 ble hun tildelt Kongepokalen. Hun deltok i parløp i VM 1947 sammen med Bjerkhoel, og representerte Norge i de olympiske vinterleker i St. Moritz i 1948. Marit Henie begynte som kunstløper i Oslo Skøiteklub i 1930-årene, men vant alle sine norske seniormesterskap som medlem av Oslo Idrettslag.

Marit var også meget aktiv som trener i kunstløp, fra 1950-årene og frem til 1972. Det var mange kunstløpere som fikk gleden av hennes meget gode kompetanse om kunstløp og hennes rolige og varme vesen. Hun fikk gjennom sin trenerkarriere også frem mange Norgesmestere i kunstløp.

I Oslo Idrettslag har de minner om Marit ved ”Marit Hennies vandrepokal”, en pokal som Marit ga klubben for utdeling til vinneren av hvert års vinner av klubbmesterskapet i Junior C .
Marit var medlem av NSFs komite om 100 års Jubileumsboken, samt medlem i komiteen for ”Bibbis Kunstløpsfond” i mange år.
Interessen for idretten beholdt hun helt til det siste.

Vi lyser fred over hennes minne.

Bjørg Ellen Ringdal og Arild Gjerde

Begravelsen finner sted torsdag 8. november.